FilmTips! Australia




Baz Luhrmann gjorde succé som regissör av Moulin Rouge för några år sedan. Nya filmen heter Australia och beskrivs som ett romantiskt action-äventyr.

Filmen tar sin början innan andra världskriget. Den utspelar sig också under kriget då japaner bombarderar norra Australien. Fler bomber släpptes då än under attacken mot Pearl Harbor.

Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.

JJJJJ-5/5

R.I.P

uscha fick reda på nyss att en gammal klass och skol kompis har dött! Tycker det känns så hemskt att så unga ska dö. Flera av mina kompisar har gått bort och jag tycker att det räcker nu! Rest in peace vännen! //jenny

götet och kändisspan :D

tog bilen till gbg med rikard, wictor och zandra och handlade kläder och sådant! fanns väldigt mycket snyggt som inte finns här i borås och det är skit kul att shoppa där!
Var inne i nordstan och där var det någon buggtävlign mitt i allt i hopa och gissa vem det var som var som stod på scenen och tjööötade! Jo om inte självaste leif loket olsson :P haha rund och go dialekt har han iaf!



Sen när vi gick omkring så passerade den en annan känd människa precis jämte mej och jag tittade och tänkte "fan han känner jag igen, vart har jag sett honom? Jo i idol så klart. Det var erik grönwall som km gående.

Måste säga att det märks att det inte finns så mycket kändisar i borås för jag och zandra blev alldeles till oss när han gått förbi oss! Känns nästan pinsamt ju :) hehe



Strax så bir det att dra ut till björnåsa och fira av daniel som fyllt 23 år :)

//Jenny

photoshoppar!

Vill ha sommar ja!

Har nyaste photoshop nu så jag grejjar och håller på idet!
I morgon blir det backen igen! håller tummarna för att det inte ska regna och bli plusgrader i morgon!!!

Lägger in bilder från i söndags :

 

 

 

 

 

//Jenny

 

 



Avatara mej själv!


Började med denna bilden.

Och de blev såhär:


Glad!


Arg!

Haha ser inte riktigt klok ut mej jaja! :P Här kan du själv bli avatarad!
Och här är jesse avatarad! :)

//Jenny

FilmTips! Jumper (2008)

Jumper

Daniel (Hayden Christensen) teleporterar sig bekymmerslöst från land till land, tills en dag då han upptäcker att Roland (Samuel L. Jackson) vill döda honom. Roland tillhör de onda palladinerna, som av ren illvilja vill utrota alla hoppare.

David Rice är en ung man utan gränser - en "jumper" - född med den märkliga förmågan att kunna teleportera sig själv vart som helst på jorden inom ett ögonblick. När David upptäcker att det finns fler som honom själv kastas han plötsligt in mitt i ett forntida krig. Han jagas av en blodtörsig skara fanatiker, fast beslutna att utrota alla jumpers. Nu måste David använda sin mycket speciella gåva smart för att ha en chans att överleva.

JJJJJ -  3/5


vad fan nu räcker det!

Snöat hela natten och nu med! Nu blir jag trött!

Såhär ser det ut på salängen igår eftermiddag:

 

Såhär ser det ut idag:

 

 

 

 

//Jenny


Jag som älskar kaniner :(

Tak rasade över kaninutställning

Plötsligt rasade Rosvalla tennishall i Nyköping samman på grund av snön.

Cirka 800 kaniner som på lördagen skulle delta i en utställning begravdes i rasmassorna.

Chockade ägare vakade under natten utanför tennishallen.

I dag var det tänkt att den efterlängtade rikstävlingen i kaninutställning skulle hållas i Rosvalla tennishall.

Kaninägare från hela Sverige hade kommit till Nyköping för att delta.

Men i natt satte snön stopp för tävlingen. Vid halv ett-tiden rasade tennishallens tak och ena vägg samman på grund av tyngden från snön.

Inga människor befann sig i lokalen, men 1 648 kaniner övernattade i väntan på sin hussar och mattar i hallen.


Hälften
begravda

 

– Ungefär hälften av kaninerna ligger under den del av taket som rasat. Resten av burarna står på andra sidan och dessa kommer vi att försöka lyfta ut på mekanisk väg. Några försök att rädda de kaniner som finns under raset kommer vi inte att göra.

– Det skulle i så fall få ske på bekostnad av de kaniner som vi vet lever. Räddningsarbetet kommer att bli så långdraget att de inte skulle överleva då, säger räddningschefen Lars Ahlgren till TT.

Räddningsarbetet med att få ut de kaniner som överlevt pågick fortfarande på lördagsmorgonen.

Byggexpertis har varit på plats och konstaterat att risken för fortsatta ras är avsevärd.


Trauma

 

Många av kaninägarna, som befann sig på hotell i närheten, har informerats om olyckan.

Flera chockade hussar och mattar samlades i natt utanför hallen.

– Det är klart att det är ett trauma. Men de som är här hjälper till. Och det är trots allt tur att det inte hände under dagen då det dessutom fanns 500 besökare i hallen, säger Lars Ahlgren, till TT.

På området hölls också en fest med dans i regi av Södermanlands Läns Kaninavelsförening.

Mikael Stengård

it feels like friday :D

såå skönt med fredag! och så har det kommit ännu mera snö. Typ nästan 1dm. Ne uscha nu räcker det!

Snart blir det att gå till jobbet. Men jobbar bara halvdag idag så det blir skönt. Finns inte så mycket på jobbet att göra nu när chefen är med hennes familj i lanzarote (men regn tyvärr) så denna veckn har vart ganska slapp. Hoppas det blir mer nästa vecka få fy va tråkigt det är att inte ha något att göra! :P Blir kanske v-fors idag jesse! :D  men hör av mej om det sen!

Sminka mej time!



//Jenny

FilmTips! Cirque de freak: the vampires assistant (2009)

 

Vampyrens assistent

CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRES ASSISTANT berättar den skrämmande historien om en pojke som ovetandes bryter en 200 år gammal vapenvila mellan två rivaliserande grupper av vampyrer.

Då han dras in i en fantastisk värld av missförstådda cirkusfreaks och groteska nattvarelser kommer pojken att ryckas från en trygg men trist tillvaro och uppfylla sitt öde i en värld som hämtad ur mardrömmar.

14-åriga Darren (Chris Massoglia) var som alla andra barn i det trygga förortssamhälle han levde i. Han umgicks med sina bäste vän, fick hyfsade betyg och höll sig borta från problem. Men när han och hans vän stöter på en kringresande cirkus börjar saker och ting förändras inom Darren. Det är då en vampyr som heter Larten Crepsley (John C. Reilly) förvandlar honom till något, tja, blodtörstigt.

Som nybliven odöd ansluter Darren till Cirque Du Freak, en kringresande freakshow full av monstruösa varelser befolkad av allt från en ormpojke och en varulv till en skäggig dam (Salma Hayek) och en gigantisk utropare (Ken Watanabe). Darren testar sina nyfunna krafter i denna mörka värld och blir snart en högt skattad bricka i kampen mellan vampyrerna och deras ännu dödligare motsvarigheter. Medan Darren kämpar för att överleva måste han samtidigt förhindra det annalkande kriget från att förgöra det som återstår av hans mänsklighet.

JJJJJ -  4/5

haha va vi gör bort oss!!

Snö som jag hatar snö! Finns inget jag hatar mer just nu! Och snart blir det säkert slask med och då hatar jag det mest! Ne nu ska vi tänka positivt! bara två månader kvar till våååår! :D 

Var och handlade med min rikard och in på willys vi gick! Sen när man går in typ in i affären vid frukten så finns det ju två ingångar med sådandär staket eller vd det heter. Jag tog den ena och rikard den andra! SJälvklart så fastnade båda dörrarna  så jag var ju instäng melllan dom där två och dom vägrade öppna sig! och inne i affären stod rikard och Gap flabbade och jag stod mellan dom där två staketen och såg ut som en tomat! Roligt värre kan man väl ha! Tänkte inte precis börja klättra över dom där staketen. Som tur kom det en annan gubbe ska också skulle in i affären efter typ två minuter och då kunde dom jävlarna öppna sig! ;)

Sen så när vi bästan var klara och skulle hämta vagnen efter en tur till disktrasorna så tog rikard en tants vagn och gick iväg med haha som tur han jag stoppa honom innan han gick och betalade hennes mat! Rolig handlar runda tycker jag!

I morgon är det fredag och det kommer bli riktigt skönt :) Skulle åkt till backen men det blir nästa vecka istället när pengarna kommit!

// jenny


så trött just nu!

ska gå och jobba om en stund! uha va seg man var idag! var och handlade vid kl8 i går kväll så sen lagade vi mat och åt till 9 och sen var jag ju tvungen att diska så jag kom inte i säng förens vi 10 och det är sent för mej haha :P

//Jenny


happy valentine!

Väckte rikard i morses och så bytte vi alla hjärtans dag gåvor och myste framför en film i sägen! :) Gosigt som tusan! :D
Fick en übergo filt från chilli av rikard! älskar den kan jag lova! Nu slipper wictor och zandra att jag snor deras! Och utav mej fick rikard d:fi wax! som han behövde fetr att han har glömt den hos daniel nordmark! hehe måste få skryta lite :P

Filten jag fick utav rikard :)

waxet från mej!

// Jenny



Vill INTE ha mer snö nu!

 

Hos mamma och pappa!

Vill inte skriva mer för jag är trött på skiten!

 


Cupcakes!

Bakade cupcakes igår som vi hade på mammas kalas! ( fyllde 44 igår :)  Riktigt söta blev dom! hade rosa frosting på. Men jag kan lova att man äter inte mer än 1 iaf! Men söta blev dom hehe *:)

 

//Jenny



RIP Phil Harris :(

Varje morgon innan jag gått till jobbet så har jag tittat på discovery och dödlig fångst. Och då har man ju fått följa med olika kaptener på olika skepp och min favorit var ju phil harris! Men nu när jag läste aftonbladet så fick jag syn på att han gick bort i en stroke igår :( Uscha fick rysningar! :( Nu ska jag sörja!

 

R.i.p phil :(

 

// jenny


RSS 2.0